I hjärtat av regionen Umbrien hittar vi charkproducenten Renzini. Huvudorten i området är staden Perugia och landskapet höjer sig i öster mot Apenninerna och genomflyts av floden Tibern. Det är ett mjukt böljande landskap som är berömt för sin skönhet, sina tryffelfyllda skogar och stora population av vildsvin. Umbrien är en av ursprungsregionerna för tillverkning av charkprodukter och har en egen ursprungsmärkning för sin kända och smakrika lufttorkade skinka, Prosciutto Crudo di Norcia IGP
RENZINI är vida kända i Umbrien för sina populära och uppskattade charkdelikatesser. Familjen värnar om de traditionella hantverksmetoderna samt regionens klassiska smaker från naturen och är också välkända för sina vildsvinsprodukter.
RENZINI startade i början av 1900-talet som en liten slakteributik med egen charktillverkning. Från mitten av 50-talet och framåt utvecklades företaget till en omfattande verksamhet och den höga kvalitén samt autentiska smaker gjorde företaget till regionens främsta charkproducent. I deras småskaliga produktion är ursprung, kvalité och de traditionella recepten något man varmt värnar om. Företaget har också ett tätt samarbete och närheten till traktens bönder, vilket ger en välkontrollerad råvarukedja.
Vi på Passione Italiana är stolta för att ha fått förtroendet att representera Renzini på den svenska marknaden och nedan hittar ni de produkter som vi med omsorg valt att erbjuda våra kunder.
Prosciutto di Norcia I.G.P
Umbriens egen appelation Prosciutto di Norcia IGP är regionens högst klassiferade skinka. Den tillverkas av 100 % italiensk köttråvara och lagras i minst 18 månader. Skinkan får hänga och mogna i de Umbriska bergen på över 1000 meters höjd. Detta är en idealiska plats för att lagra charkprodukter och ger denna skinka en komplex och djup smak.