Grottlagrade alpostar från Mauri
Historien om Mauri grundlades i regionen Lombardiet i norra Italien. En område som alltid ansetts vara osttraditionens mest genuina ursprungsregion. Regionen har i alla år varit hemmet för flertalet av de italienska mjuka ostarna som exempelvis Gorgonzola DOP och Taleggio DOP. Komjölken till de ursprungsskyddade produkterna kommer till 100% från de strikt skyddade DOP områdena i Lombardiet. Mauri ostproduktion påbörjas i produktionsanläggningen i Treviglio, ett par mil söder om staden Bergamo. Här förvandlas den utsökta mjölken till oemotståndliga ostprodukter.
Den eftertraktade smaken hos Mauri-ostarna levereras inte bara av den höga mjölkkvalitén utan också av det genuina hantverket vid mogning och lagring. I nordligaste Lombardiet finner vi södra alpernas bergstoppar och dalar, som även ger området en betydande möjlighet – de naturliga alpgrottorna, som historiskt i decennier använts för mogning och lagring av ost. Alpklimatet och luftfuktigheten har visat sig ge utmärkta förhållande för just ostlagring. År 1920 etablerade Emilio Mauri företaget som följde den långa traditionen av ostlagring, genom att låta sina ostar fortsättningsvis mogna och lagras i alpgrottorna. I slutskedet av ostproduktionen i Treviglio transporteras ostarna vidare högt upp i alpområdet, till det mest välkända området för grottlagring, Valsassinadalen. I denna kända dal ligger också den lilla pittoreska alpbyn Pasturo. Det är här den magiska mogningsprocessen och den kända ostlagringen tar vid och osten får sina unika smaker! En grottlagrad dessertost från Mauri är född!