Julvaror

Väl inbäddat i bergsområdet i södra Kalabrien på en höjd av 500 m.ö.h. finner vi regionens välkända charkproducent, Madeo. Madeo tilldelas årligen priser från Good Pig Awards, för sin höga värdering kring djurens rätt och välmående! Madeo har egna vidsträckta odlingar av chillifrukter, pumpor och olivlundar, vilka alla är viktiga beståndsdelar i deras produktion och näringskedja. Från chiliodlingarnas högt belägna plats sträcker sig utsikten magnifikt över regionen Kalabrien. Sorten av chili som odlas heter Il Roggianese och anses vara den bästa för deras produkter. Ju längre fruktens form blir, desto starkare smak. Frukten skördas i perioden mellan augusti och oktober. Chillifrukten är den största smakbäraren i Madeo´s produktion.

Pedrazzoli är vår absolut toppklassade premiumproducent av italienska charkuterier. Härifrån erbjuds produkter från de allra bästa råvarorna där all kontroll på hela produktionskedjan, sker helt i egenägd regi. För Pedrazzoli är fokus på djurhållningen, produktursprung, råvaran och kvalitativ produktion viktiga värdeord, vilket då betyder handgjort och genuint. Dess produktrecepturer följer traditionen och ger sina smakbärare från ädla produkter utan aromer och tillsatser. Från sina egna grisfarmar förses den egna produktionsanläggningen i Mantova, med utvalda råvaror, allt givetvis 100% italienskt ursprung och från egna gårdar.

Företaget erbjuder de mest traditionella spanska charkprodukterna, som Jamon Serrano, Acorn Iberico de Bellota, Pata Negra, Chorizo och olika sorters Fuets. Jamondul har främst specialiserat sig på produkter med längre lagring. Några av deras mest kända produkter är deras Acorn Iberico de Bellota lagrad i hela 36 – 60mån eller varför inte deras Jamon Serrano Millenium med en lagringstid på 18-20mån. Två spanska klassiker i lång-lagrade premiumversioner. Från de vidsträckta ekhagarna i området Salamanca i nordöstra Spanien, lever de mer exklusiva grisraserna som Iberico och Durok. Fritt strövar grisarna omkring och njuter av födan marken ger, som rötter och från ekarna ges de smakrika och nötiga ekollonen under delar av året.

Montanari & Gruzza är en familjeägd producent som specialiserat sig på att utvinna premiumprodukter av den allra högsta kvalitéten av komjölk, som gårds-producerat smör och lång lagrad Parmigiano Reggiano! Montanari & Gruzza särskiljer sig från övriga producenter genom att fokusera på mjölkråvarans ursprung och kvalité. Produktionen sker på mjölk från egna gårdar och från utvalda djur. Olika ko-rasers mjölk ger olika kvalitéter och smaker på dess slutprodukter. Montanari & Gruzza ger också sina bästa produkter de snyggaste pappersförpackningarna som marknaden har skådat, vilket också då givetvis höjer deras produktkänsla till en toppnivå som om än mer avspeglar deras toppkvalité som producent!

Familjen Masoni bevarar traditionen och smaken genom att använda enkla ingredienser, högkvalitativa råvaror, en modern produktionsprocess som behåller sina band till det förflutna. Viktigast av allt, recepturer som överförts från generation till generation vittnar om familjens långa historia inom konfektion. Den första butiken öppnade omkring 1885 i Colle Val d’Elsa, där Ippolito Masoni, öppnade ett bageri. Snart började de engagera sig i produktionen av konfektyr och sålde dem tillsammans med sina andra bageriprodukter. Hantverk, passion och kunskap genomsyrar Masoni som företag och deras produkter har ett högt renommé.