Marchisio

Home / Producenter / Marchisio

Salumificio Marchisio är ett unikt familjeföretag som startade 1958. Dess ursprung är från regionen Piemonte och staden Cuneo som ligger 10 mil söder om Turin i nordvästra Italien, bara 3 mil från gränsen mot Frankrike.

Deras filosofi beskrivs i två ord ”hand-made”. Charkproduktionen här sker för hand och all köttråvara är 100% italiensk av mycket hög kvalité. All salami stoppas i naturskinn och lagras mellan 20-30dagar. Deras specialitet är produkter som kryddats med färska örter och olika kryddblandningar. Mest kända är deras Tryffel och Barolo Salami, som ger salamin en fantastisk doft och smak. På senare tid har mer innovativa smaker på salamin utvecklats, som senast nu de omtalade med Champagne och Prosecco. Ett nytt inslag i den annars mer traditionella smakuppsättningen.

Salumificio Marchisio

Salumificio Marchisio är en unik småskalig producent från Piemonte där råvarans kvalité och genuina smaker utan tillsatser präglar deras sortiment. Det bästa från Piemonte helt enkelt!

Prosciutto di Montagna Lurisia

Lurisia är en liten by i bergen där det finns ett termiskt mikroklimat som är vida känt i regionen. Från att ursprungligen vara ett gammalt prestigefyllt hotell, som under sina bästa år välkomnade italienska presidenter och många viktiga italienska entreprenörer, så har familjen Marchisio nu byggt om detta hotell till en produktionsanläggning för lufttorkad skinka i syfte att erbjuda en unika produkter från ett unikt område. Produkterna lagras i naturlig stenkällare. I vårat beställningssortiemt finns nu två Prosciutto Crudo lagrade med Svart sommartryffel eller Barolodruvor.

Prosciutto di Montagna Lurisia con Barolo

Lufttorkad Prosciutto Crudo av 100% Italiensk köttråvara. Lagrad i stenkällare uppe i bergsområdet i minst 18 månader. Skinkan täcks med Barolodruvor från regionen vilket ger skinkan en fantastisk smakupplevelse.

Prosciutto di Montagna Lurisia con Tartufo

Lufttorkad Prosciutto Crudo av 100% italiensk köttråvara. Lagrad i stenkällare uppe i bergsområdet i minst 18 månader. Svart sommartryffel från regionen används till produktionen