Madeo

Hem / Producenter / Madeo

Väl inbäddat i bergsområdet i södra Kalabrien på en höjd av 500 m.ö.h. finner vi regionens välkända charkproducent, Madeo.

Familjeföretaget Madeo, startades för 35år sen och drivs av första och andra generation, där premiumkvalité, tradition och innovation är dess kärnvärden. Att skapa ett helt självförsörjande och en helt oberoende produktionskedja har alltid varit deras vision. Idag är 100% egenproducerat från den egen näringskedjan. Madeos egna grisuppfödning består av 3 olika grisfarmar. En för den vita grisrasen, Large white och två för den mer sällsynta svarta grisrasen Nero di Calabria. Ingen nitrat, nitrit eller antibiotika används. Madeo tilldelas årligen priser från Good Pig Awards, för sin höga värdering kring djurens rätt och välmående! Madeo har egna vidsträckta odlingar av chillifrukter, pumpor och olivlundar, vilka alla är viktiga beståndsdelar i deras produktion och näringskedja. Från chiliodlingarnas högt belägna plats sträcker sig utsikten magnifikt över regionen Kalabrien. Sorten av chili som odlas heter Il Roggianese och anses vara den bästa för deras produkter. Ju längre fruktens form blir, desto starkare smak. Frukten skördas i perioden mellan augusti och oktober. Chillifrukten är den största smakbäraren i Madeo´s produktion.

NERO di Calabria – den svarta grisen från Kalabrien

Fridfullt och frigående, lever den sällsynta grisrasen Nero di Calabria på deras ägor. Alla grisar har egna hus likt hundkojor på tomten att husera i om vädret skulle slå om till regn, vilket här är ganska ovanligt. Grisarnas favoritföda är färsk pumpa, vilket såklart odlas hos Madeo för att släcka deras ivriga hunger. Mycket handlar om grisarnas välmående och skötsel, vilket MADEO är flerfaldigt belönad för!