La Rocca

Home / Producenter / La Rocca

Familjeföretaget La Rocca startades 1988 och är beläget söder om Rom i regionen Lazio. Företaget odlar, processar och packar en mångfald av olika varianter av italienska och Grekiska oliver. La Rocca erbjuder oliver från Lazio, Sicilien, Apulien, Toscana, Abruzzo och ända ner till Adriatiska havet och Grekland. Oliverna är opastöriserade för att bevara högsta möjliga kvalitet och smakupplevelse.

Oliven är en symbol för medelhavskökets kokkonst och bara i Italien finns över 400 sorters oliver. La Rocca erbjuder oliver från Lazio, Sicilien, Apulien, Toscana, Abruzzo och ända ner till Adriatiska havet och Grekland. För att på bästa sätt utveckla de bästa smakerna och utveckla varianterna används fyra olika produktionsmetoder.

Castelvetrano –  En typ av bearbetning som tillämpas på gröna oliver från Sicilien. Oliven behandlas i en utspädd lösning av natriumhydroxid och natriumklorid. Dess naturliga sockerarter, proteiner, mineraler bevaras. Frukten genomgår upprepade tvättningar. Efter detta doppas de i saltlake och genomgår en jäsning i ca 2-4 månader. Efter jäsning tvättas oliverna återigen för att avlägsna kvarvarande saltlake. Oliverna bearbetade med Castelvetranometoden är typiskt aperitifoliver vilka är mycket uppskattade hos konsumenterna och anses vara de mest åtråvärda.

Sevillian – Denna metod används för behandling av gröna oliver. Oliverna tvättas för att sedan doppas i saltlake av vatten och havssalt. Därefter jäses oliverna i ca 2-4 månader. Efter jäsningen sköljs saltlaken bort och slutligen tillsätts olivolja för att göra dem söta och skinande oljiga. Oliverna som bearbetas med Sevillian-metoden är typiska aperitifoliver; de är också utmärkta i sallader, antipasti eller för att berika olika brödprodukter som tex. focaccias.

Naturell – Används för behandling av alla typer av oliver. Oliver sköljs/tvättas för att sedan saltbadas. Efter det doppas de i en saltlakeoch jäses 4-8 månader. Efter jäsningen skölj de igen för att avlägsna saltlaken.

Bakad – Oliverna sköljs och tvättas i flera steg för att sedan jäsa i vatten och salt. Efter detta bakas de i ugn och blandas slutligen i olivolja.