Montanari & Gruzza

Home / Producenter / Montanari & Gruzza

Montanari & Gruzza är en familjeägd producent som specialiserat sig på att utvinna premiumprodukter av den allra högsta kvalitéten av komjölk, som gårds-producerat smör och lång lagrad Parmigiano Reggiano!

Montanari & Gruzza särskiljer sig från övriga producenter genom att fokusera på mjölkråvarans ursprung och kvalité. Produktionen sker på mjölk från egna gårdar och från utvalda djur. Olika ko-rasers mjölk ger olika kvalitéter och smaker på dess slutprodukter. Montanari & Gruzza ger också sina bästa produkter de snyggaste pappersförpackningarna som marknaden har skådat, vilket också då givetvis höjer deras produktkänsla till en toppnivå som om än mer avspeglar deras toppkvalité som producent!

FRISONA

Den mest klassiska ko-rasen, vars mjölk används till närmare 95% av all produktion av parmesanost. Mjölkråvaran klassas som bra till främst kortlagrade ostar och mjölken används med fördel vid ostproduktioner där olika mjölkblandningar används.

BRUNO ALPINA

Den bruna ko-rasen Bruna Alpina lever i bergsområdena i Parma och finns även i norra Italien i alpområdena. Komjölkens kvalité lämpar sig väldigt bra för ostproduktion till då längre lagrade ostar, där slutprodukten oftare också får en något sötare ton. Till parmesanost är den optimal.

VACCHE ROSSE

Vacche Rosse kallas också moderrasen till all parmesan och är närbesläktad med den svenska rödkullan. Vid parmesanproduktion ger den en helt unik smakupplevelse och är en av de mest uppskattade kvalitéterna på långlagrad Parmigiano Reggiano.

BIANCA MODENESE

Ko-rasen Bianca Modenese var mycket utbredd i provinsen Modena fram till 50-talet. Ekologisk Parmigiano Reggiano från Bianca Modenese produceras endast på en gård i hela Emilia Romagna, vilket gör tillgången låg. Osten är fantastiskt smakrik med lagringstider på mellan 24mån och upp till 100mån.